PDC PCD ʻokoʻa

pdc pcd okoa47

PDC A I ʻole PCD DRILL BIT?He aha ka ʻokoʻa?
ʻO ka bit drill PDC ʻo ia hoʻi ʻo Polycrystalline Diamond Cutter core bit
ʻO nā pūnāwai mua loa he mau lua wai, nā lua pāpaʻu i ʻeli ʻia e ka lima ma nā wahi i kokoke aku ai ka wai i ka ʻili, maʻa mau me nā pā pōhaku a i ʻole nā ​​paia lāʻau.
Hana ʻia ʻo PDC ma ka hui ʻana i kekahi mau papa o nā daimana polycrystalline (PCD) me kahi papa o ka liner carbide cemented i ka wela kiʻekiʻe a me ke kaomi kiʻekiʻe.

ʻO nā PDC kekahi o nā mea paʻa loa o nā mea hana daimana.
ʻO ka PCD wale nō ka Polycrystalline Diamond : Hana maʻamau ʻo PCD ma o ka sintering ʻana i nā kristal daimana hoʻokahi micro-nui ma ka wela kiʻekiʻe a me ke kaomi kiʻekiʻe.ʻO ka PCD ka paʻakikī haʻihaʻi maikaʻi a me ke kūpaʻa wela maikaʻi, a hoʻohana ʻia i ka hana ʻana i nā ʻāpana drill geological.
Loaʻa i ka PDC ka maikaʻi o ke kūpale kiʻekiʻe o ke daimana me ka paʻakikī maikaʻi o ka carbide.

pdc pcd okoa481
pdc pcd okoa833

Hāʻawi mākou i nā ʻāpana drill PDC i hana ʻia me kahi ʻano o nā mea ʻoki kino a i ʻole polycrystalline diamond compacts (PDC) i hoʻopaʻa ʻia ma ke kino.
Hana ʻia nā ʻokiʻoki PDC mai ka substrate carbide a me ka grit daimana.ʻO ka wela kiʻekiʻe ma kahi o 2800 degere a me ke kaomi kiʻekiʻe ma kahi o 1,000,000 psi e hana i ka compact.Aia kekahi ʻāpana kobalt a hana ma ke ʻano he catalyst i ke kaʻina sintering.Kōkua ka cobalt e hoʻopaʻa i ka carbide a me ke daimana.
Ma ke ʻano maʻamau, ʻoi aku ka ikaika o nā mea ʻoki nui (19mm a 25mm) ma mua o nā mea ʻoki liʻiliʻi.Eia nō naʻe, hiki iā lākou ke hoʻonui i ka torque fluctuations.
Ua hōʻike ʻia nā mea ʻoki liʻiliʻi (8mm, 10mm, 13mm a me 16mm) e wili i ka ROP kiʻekiʻe ma mua o nā mea ʻoki nui i kekahi mau noi.ʻO kekahi o ia noi he pōhaku limestone no ka laʻana.
Hoʻohui ʻia, hana nā mea ʻoki liʻiliʻi i nā ʻoki liʻiliʻi a ʻo nā mea ʻoki nui e hana i nā ʻokiʻoki nui aʻe.Hiki i nā ʻokiʻoki nui ke hoʻopilikia i ka hoʻomaʻemaʻe puka inā ʻaʻole hiki i ka wai wili ke lawe i nā ʻokiʻoki.

(1) a i ʻole (2) Paʻakiki palupalu a palupalu-He mea hiki ke hoʻoheheʻe ʻia e like me ka pālolo, marl, gumbo a me nā one i hoʻohui ʻole ʻia.
(3) ʻO ke one ikaika compressive palupalu-medium-haʻahaʻa, shale a me anhydrite me nā papa paʻakikī i hui pū ʻia.
(4) Medium-Moderate ikaika compressive one, paʻakai, anhydrite a me ka shale.
(6) Medium hard-Higher compressive ikaika me non-a semi-sharp one, shale, lime a me ka anhydrite.
(7) Ka ikaika compressive paʻa-Kiʻekiʻe me nā papa ʻoi o ke one a i ʻole ka pōhaku lepo.
(8) ʻO nā ʻano ʻano paʻakikī loa e like me ka quartzite a me ka pōhaku lua pele.
PDC OKI HANA
ʻO nā ʻano pdc bits ʻano palupalu loa (1) a hiki i ke ʻano waena (4) he hoʻokahi ka nui o ka mea ʻoki PDC.Hōʻike ʻia ka ʻoki ʻoki PDC ma ke ʻano penei:
2 - ʻo kēia bit ka hapa nui o nā ʻoki 19mm
3 - ʻo kēia bit ka hapa nui o nā ʻokiʻoki 13 mm
4 - loaʻa i kēia bit ka nui o nā mea ʻoki 8 mm
PDC bits


Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-31-2022